Riverdale_the_church_licht_josse-bunnik

Stilzitten is niet echt mijn ding. Na wekenlang alleen met de lampen in mijn eigen huis te hebben ‘gespeeld’ mocht ik dan eindelijk weer aan de slag. En niet zomaar voor een project, maar voor Riverdale ‘The Church’. Op 30 mei 2020 zou eigenlijk het sluiseiland in Gouda mijn speelveld zijn, maar zoals we allemaal weten gooide het geniepige coronavirus roet in het eten. De organisatoren waren hem te snel af en vond een toffe plek vanwaaruit een livestream werd geregeld. Het resultaat? Een Gouwekerk volgepompt met rook, goede muziek, dansende kijkers en uitgelichte pilaren. Lees (en kijk vooral) verder om een indruk te krijgen.

Vet hè? Maar dit resultaat creëerde ik niet zonder slag of stoot. Er was een klein budget, dus creativiteit werd vereist. Acht scanners. zestien ledarmaturen, twaalf HQI’s, twee hazers en twee geyser’s zorgde voor een (in mijn ogen) fantastisch eindresultaat. Hoe ik de apparatuur gedurende de avond inzette? Check de onderstaande video.

Op naar Riverdale 2021. Ook dan ben ik weer van de partij. Wil je mij in actie zien? Koop dan alvast je kaarten via de website. Op de hoogte blijven van toekomstige projecten? Volg mij dan ook via Facebook.

Credits foto’s & video: MASS Events en Riverdale Festival.

Het theaterseizoen 2019 – 2020 staat bij mij vooral in het teken van Buurman en Buurman gaan kamperen. Een fantastische kindervoorstelling waarvoor ik vrijwel ieder weekend naar verschillende Nederlandse theaters afreis om de voorstelling op te bouwen, het licht te doen en vervolgens weer af te breken. Inmiddels zijn de eerste 23 tourdagen voorbij gevlogen. Met het einde van 2019 in zicht, blik ik hier graag kort op terug.

(meer…)